Van de bestuurder

Dankbaarheid 

(Math 6: 25, 33-34)


De oproep om je geen zorgen te maken lijkt zo gemakkelijk, goedkoop zelfs. Als alles goed gaat, is er ook niets om je zorgen over te maken. Het is gemakkelijk om je geen zorgen te maken als jij niet één van die duizenden vluchtelingen bent. Het is makkelijker om je geen zorgen te maken als alles goed gaat, dan als er veel moeite is. Althans, dat is hoe er in het algemeen wordt gedacht en christenen doen vaak niet anders. Maar als dingen beginnen tegen te zitten, dan komt het er op aan! Hoe kun je je nu geen zorgen maken als alles tegen zit? Maar, zorgen maken is eigenlijk omgekeerd geloof of sterker nog, geloven dat het fout gaat.

Moet je dan doen alsof er niets aan de hand is? Nee! Maar dit stukje uit Mattheus laat de manier zien: zoek eerst de dingen van God. De zorgen verdwijnen dan niet automatisch,  (of helemaal niet), maar onze aandacht ligt ergens anders.Dankbaarheid is ons wapen! Als wij dankbaar zijn voor wie God voor ons is en voor wat God voor ons doet, verandert alles.

Als school zijn we dankbaar! We kiezen er voor om aan het begin van elke dag God eerst te danken voor wie Hij is en voor wat Hij doet. Dat verandert onze focus van de dag. We zijn hem dankbaar voor de groei op alle vestigingen het afgelopen kalenderjaar. We zijn Hem dankbaar voor de omgang met onze leerlingen, die we mogen helpen in halen van hun diploma en in het vinden van hun bestemming! We zijn dankbaar voor de contacten met ouders. We zijn dankbaar voor gezondheid, kleding, huisvesting, onderdak en zo veel meer. We zijn dankbaar voor onze wervingscampagnes, er komen steeds meer bezoekers!

Maar we zijn vooral dankbaar voor het allermooiste geschenk, Immanuël: God met ons.

Dank U Heer voor de Passie!

Gerard Toonen,
Bestuurder
Om u beter van dienst te zijn, maakt De Passie gebruik van cookies.