Biologie Olympiade Junior

  • 12 februari 2020
Elk jaar doen leerlingen van de Passie Rotterdam mee aan de Biologie Olympiade, een landelijke biologiewedstrijd waar dit jaar bijna 18.000 leerlingen aan meededen. In de onderbouw worden de 50 beste havo-leerlingen en de 50 beste vwo-leerlingen van Nederland geselecteerd voor de tweede ronde. Dit jaar heeft de Passie Rotterdam ontzettend goed gescoord: wel 4 van onze leerlingen zijn door naar de tweede ronde! Robin Kool en Joram van Verseveld uit 3G werden respectievelijk 3e en 13e van Nederland en behoren daarmee tot de beste 50 vwo-ers. Astrid Doelam en Lennox Osei uit 3E werden 7e en 8e onder de havisten en zijn ook door! Voor Jona Alberts uit 3G blijft het nog heel even spannend, hij staat op de reservelijst. 

Op vrijdag 3 april zal deze topgroep onder leiding van Mevrouw Bol afreizen naar de Aeres Hogeschool in Almere voor een uitdagende 2e ronde waar ze ook weer een grote toets moeten maken. Naast de 4 leerlingen die door zijn mogen er ook nog eens 20 certificaten uitgedeeld worden (10 Havo en 10 Vwo) aan leerlingen die bij de beste 10% van Nederland zitten. 

De Passie doet het goed! Dat blijkt ook uit de scholen vergelijking: De Passie Rotterdam scoort bij deze Biologie Olympiade als beste school op het VWO onderbouw, zelfs hoger dan alle categoriale gymnasia. Ook het Havo-resultaat mag er zijn: 8e van Nederland!

 
Om u beter van dienst te zijn, maakt De Passie gebruik van cookies.