Brugklas

Dit is het eerste jaar in een notendop:


Je begint bij ons op het vmbo-theoretische leerweg, de vmbo-tl/havo, havo/vwo of vwo. In de gemengde klassen meten we je cijfers op beide niveaus. Zo kunnen we bekijken of je in het volgende jaar verder gaat naar het vmbo-tl, de havo, het atheneum of gymnasium.
 

Wat doe je allemaal in de brugklas?

In de brugklas begin je met een introductieprogramma: een kennismaking van de leerlingen, het gebouw en de omgeving. Je krijgt uitleg over het rooster, de verschillende vakken en nog veel meer.

We gaan met de eerste klassen naar het Goethe-instituut, daar kun je kennismaken met allerlei talen. Je gaat er met elkaar naartoe met de metro.  

Verder doe je mee met een taalproject: Mach mit. Voor de leerlingen in de brugklas is dit een kennismaking met de Duitse taal. We doen dan allerlei leuke spelletjes. Je maakt kennis met de leefgewoonten van onze Duitse buren.
 
Je gaat op kamp in de week voor de herfstvakantie. Dat is heel leuk: weinig slapen, veel plezier, elkaar beter leren kennen en leuke spellen doen.

Alle brugklassers van elk niveau kunnen meedoen met het stadsdictee. De leerling die op school de minste fouten in het dictee heeft gemaakt, gaat dan naar het gemeentehuis aan de Coolsingel, waar burgemeester Aboutaleb het dictee voorleest. Dit jaar hebben we daar voor het eerst aan meegedaan. Roos Doller van onze school kreeg de tweede prijs. Dat was een echte verrassing voor haar en voor ons!


Ontdekken waar jouw talent ligt

Na de herfstvakantie beginnen we met Passie Prisma. Je gaat dan ontdekken waar je talenten liggen. Je mag kiezen uit vijf verschillende onderdelen: Kunst, Science, Sport, Business en Believe-it. De leerlingen van klas 1 en klas 2 kiezen allemaal een onderdeel en zitten dan door elkaar in de les.

Bij Kunst kun je kiezen uit zelf t-shirts maken of oefenen voor een dans. Het onderdeel Sport draait niet om de wedstrijd winnen, maar om elkaar te leren vertrouwen met allerlei sportactiviteiten. Als je voor Science kiest, maak je een plantenbak en ga je de wijk in om te kijken wat er in de stad groeit en bloeit. Die plantenbakken komen op het dakterras te staan. Bij Business maken de leerlingen een begin met zakendoen. Wil je kennismaken met een vorm van evangelisatie en wil je luisteren naar getuigenissen van medechristenen? Dan kun je kiezen voor Believe-it, waar het gaat het om geloven en getuige zijn.

Nog meer weten? Kom maar gauw eens op een open lesmiddag kijken!

Brugklas 
Om u beter van dienst te zijn, maakt De Passie gebruik van cookies.