Passie voor de wereld

De wereld om jou heen is ook jouw verantwoordelijkheid. Of die nu dichtbij is of veraf.


We houden rekening met elkaar, doen en beleven veel samen en richten onze blik naar buiten de school. Want ook daar is een wereld voor jou om te ontdekken.
 

Buurtbewoners

We zien wat anderen nodig hebben en wat we daar samen aan kunnen doen. Al in je eerste jaar hier op school doe je mee aan diverse activiteiten. We organiseren ontmoetingen met de bewoners uit ons gebouw of nodigen hen uit in onze lessen.
 

Thema-avonden

Drugsgebruik, mediawijsheid, puberteit – dit zijn een paar onderwerpen die de afgelopen jaren onderwerp waren op onze thema-avonden voor jou en je ouders.
 

Maatschappelijke betrokkenheid

We verwachten van je dat je tijdens je schooltijd minimaal 30 uur je handen uit de bouwen steekt voor anderen. Dat kan zijn in een wijkcentrum of verzorgingshuis, bij een sportclub of kerk.
 

Beroepsoriëntatie en -stage

Welke sector of welk profiel kies je? En welke studie? Dat zijn belangrijke beslissingen waar we je goed op voorbereiden door speciale lessen en door ons te oriënteren buiten de school. Je loopt bijvoorbeeld een dag mee op een mbo, hogeschool of universiteit. We organiseren een beroepencarrousel. In leerjaar 3 loop je een week stage in een bedrijf of organisatie.
 

Taaldorp en vreemde talen

Vreemde talen kun je goed oefenen in een net-echtsituatie. In onze taaldorpen voor Engels, Frans en Duits oefen jij je spreekvaardigheid op allerlei plekken, zoals een hotel, winkel, postkantoor en restaurant.
 

Excursies en buitenlandreizen

We bezoeken musea, het Service Center van de TU Delft en de Tweede Kamer. Je gaat naar Lille en Keulen. Kies je Frans, dan kom je zeker in Parijs. Met Duits ga je naar Berlijn. Volg je geen Frans of Duits, dan staat Londen op het programma. Het gymnasium reist af naar Rome.
Om u beter van dienst te zijn, maakt De Passie gebruik van cookies.