Buitenlandse reizen

Rome

Als je in de bovenbouw van het gymnasium zit, ga je een keer naar Rome. Het is een samenwerkingsreis met de Passie Utrecht, die bijna een week duurt.

Hoogtepunten tijdens deze reis zijn de bekende attracties als het Colloseum, het forum Romanum, het Vaticaan en de musea daar. Maar ook de typisch christelijke dingen maken veel indruk, zoals de ondergrondse christelijke begraafplaatsen uit de oudheid en de plekken waar een link ligt met de Bijbel (triomfboog van Titus) en de vroege christenen (graven van Paulus en Petrus). 

De reizen hebben altijd iets speciaals, ook voor je geloofsbeleving, doordat we de dagopeningen kunnen koppelen aan de dingen die we overdag gaan zien.

We gaan met het vliegtuig of de bus en de reis kost tussen de € 450 en € 500.


Berlijn

Zit je in havo- of atheneum 4 en heb je Duits in je vakkenpakket? Dan ga je in maart op een meerdaagse excursie naar Berlijn.

Meestal gaan we met de trein, een enkele keer met het vliegtuig. De excursie kost per leerling ongeveer € 250. We verblijven dan in een hostel en gaan met de U-Bahn, S-Bahn of Straßenbahn (ofwel de tram) heel de stad Berlijn door.

Berlijn heeft heel veel bijzonderheden die het bekijken waard zijn. Enkele voorbeelden zijn de Brandenburger Tor, Berlin Unterwelten, de Reichstag, het Pergamonmuseum, restanten van de Berlijnse Muur, het Joods Museum en het Stasi-museum.

Je gaat interviews afnemen in het Duits, opdrachten maken en vooral de Duitse cultuur. Het is een ervaring die je nooit zult vergeten!


Parijs

Zit je in havo- of atheneum 4 en heb je Frans in je vakkenpakket? Dan ga je van maandag 18 maart 2019 op reis naar Parijs.

We reizen af naar Parijs met de Thalys en verblijven in een modern hostel. In Parijs bezoeken we hoogtepunten als de Eiffeltoren, Champs-Élysées en Montmartre, maar je zult ook veel bezig zijn met de Franse taal. Je neemt interviews af en doet diverse spreekopdrachten.

Daarnaast is de reis natuurlijk ook heel goed om de onderlinge vriendschappen te versterken. In de weken voorafgaand aan de reis besteden we in de les ook veel aandacht aan de reis en de stad, bijvoorbeeld door presentaties die je geeft. Deze excursie kost per leerling ongeveer € 250.


Londen

Ga je mee, havo-4-leerling? In maart vliegen we met een groep leerlingen naar Londen, ontzettend comfortabel in vergelijking met de busreizen van andere jaren. Bovendien winnen we er erg veel tijd mee: maandagochtend komen we al in Londen aan en donderdagavond vliegen we hopelijk zeer tevreden terug naar Nederland.

Je verblijft drie nachten in een gezellig hostel vlak bij metrostation Swiss Cottage. De eerste dag bekijken we met elkaar bekende Londense bezienswaardigheden als the Big Ben, the Houses of Parliament, the London Bridge en the Tower van dichtbij. In de dagen daarna geef je in het Engels een rondleiding in een museum, park, buurt of andere bezienswaardigheid naar keuze. Dit moet je van tevoren voorbereiden en is onderdeel van je PTA.

Natuurlijk is er ook meer dan genoeg tijd om te winkelen of om bijvoorbeeld een voetbalstadion te bezoeken. Ten slotte gaan we woensdagavond met z’n allen naar een musical. Op deze manier krijgen je de gelegenheid de wereldstad Londen een beetje te leren kennen en je Engels in de praktijk te brengen.






 
Om u beter van dienst te zijn, maakt De Passie gebruik van cookies.