Dag- en weekactiviteiten

Brugklaskamp

In de week voor de herfstvakantie ga je, met alle eerste klassen, drie dagen op brugklaskamp. Het zijn dagen vol met leuke activiteiten, zoals een vossenjacht, zwemmen en levend stratego in het bos. 

Het is een mooie tijd om elkaar beter te leren kennen en een band op te bouwen voor de rest van de schoolperiode op de Passie.
 

Lille

Als je in de tweede klas zit, maak je een dagreis naar Lille – dit jaar is dat op donderdag 2 juni 2022. We vertrekken 's morgens om 7 uur met de bus naar Lille en komen daar drieënhalf uur later aan. Daar aangekomen, gaan we de stad ontdekken. 

In groepjes maak je opdrachten in de oude en nieuwe binnenstad, houd je een echt interview in het Frans en ontdek je meer van de Franse taal en cultuur. Een echt hoogtepunt in het tweede jaar waar we ieder jaar met veel plezier naar uitkijken en op terugkijken! 

Een aantal maanden voor de reis ontvangen je ouders een brief met verdere informatie.

 

Keulen

Alle derdeklassers maken een excursie naar Keulen. Je bezoekt daar bezienswaardigheden zoals de Dom, beklimt een toren en bezoekt het station. We zijn zelfs wel eens naar het chocolademuseum geweest. Als je Latijn en Grieks volgt, breng je ’s ochtends een bezoek aan het Römisch-Germanisches Museum.

We proberen elk jaar een andere activiteit in te plannen. Afgelopen jaar zijn we voor het eerst naar de dierentuin geweest.

Je krijgt voor de excursie een opdrachtenboekje mee en neemt twee heuse interviews af. 's Middags ben je vrij en kun je Keulen op eigen houtje verder verkennen. Uiteraard gaan de dames vaak shoppen. Het is een dag waarop zinvol bezig zijn en ontspanning hand in hand gaan.
Om u beter van dienst te zijn, maakt De Passie gebruik van cookies.