Te Laat komen

Als je te laat bij de les komt zet de docent je standaard op Te laat Ongeoorloofd (TO)! Het kan zo zijn dat je een goede reden hebt voor het te laat komen. Met een goede reden bedoelen wij dat je door overmacht écht niet op tijd op school kan zijn. Vormen van  overmacht vinden wij bijvoorbeeld een onvoorziene, fikse vertraging in het ov of een lekke fietsband onderweg. Redenen zoals ‘verslapen’, ‘niet goed/tijdig op mijn rooster gekeken’ of ‘ik kon mijn ov kaart niet  vinden‘  zien we niet als overmacht.

Actiepunt: Wat moet je doen als er een TO in jouw aanwezigheidsoverzicht staat?!
Als er een TO in jouw aanwezigheidsoverzicht staat dan meld je jezelf  uiterlijk de volgende dag vóór 12:00 bij de Verzuimadministratie. Mocht dit echt niet lukken dan in ieder geval zo snel mogelijk. 

Actiepunt: Wat te doen als je een goede reden voor het te laat komen hebt?
Als je een goede reden hebt is het belangrijk dat je direct je ouders laat bellen of e-mailen naar de receptie en dat zij vertellen waarom je te laat bent gekomen. Als er inderdaad sprake is van overmacht veranderen wij de Te laat Ongeoorloofd (TO)  in een Te laat Geoorloofd (TG). Dit voorkomt dat als het aantal TO ’s op gaat lopen dat je terug  moet komen voor een onterechte TO. Daarbij tellen de TO ’s mee voor een leerplicht melding. Bij 12x TO moeten wij namelijk een leerplichtmelding doen. Dus wees daar alert op!

Actiepunt: Wat kan je zelf doen om niet te laat komen?
-  Alle nodigde spullen voor school de avond van te voren in je tas doen.
-  Op tijd gaan slapen, dan kun je als  de wekker  ‘s morgens  gaat vlot je bed uitkomen.
-  Houdt rekening met vertraging door extra reistijd in te plannen. Zodat als je een bus of metro mist toch je nog op tijd bent. Hetzelfde geld als je fietst naar school. Houdt er rekening mee dat als het heel hard waait  of regent, je er langer over doet.
-  Kijk vóór je gaat slapen  ‘s avonds nog even naar je rooster voor de volgende dag. Dat je voorkomt dat je door een roosterwijziging te laat in je eerste les komt.

Actiepunt: Wat als je  onterecht TO staat bij een online les?
Het kan zijn dat je bijvoorbeeld  door  een technische storing te laat bent in de online les.
In dat geval laat je je ouders zo snel mogelijk  een bericht sturen naar verzuimrotterdam@passie.net.
 

Om u beter van dienst te zijn, maakt De Passie gebruik van cookies.