Te laat in de les

Als je te laat op school komt, om wat voor reden dan ook, meld je je altijd bij de verzuimadministratie.
 

Te laat komen is standaard ongeoorloofd

De school begint om 08.45 uur. We verwachten dat je op tijd van huis vertrekt om op tijd op school  te komen. Check met je ouders de vertrektijd en de reisroute naar school. Vertraging in het openbaar vervoer komt veelvuldig voor, het is wijs dit in te calculeren (neem een trein of bus eerder). Ook kan de dag van te voren de buienradar geraadpleegd worden, om zodoende ook op de weersomstandigheden te anticiperen en dus wellicht wat eerder te vertrekken.
 
Verslapen is geen geoorloofde reden om afwezig te zijn of te laat te komen. Het is wel fijn als je ouder(s) en/of verzorger(s) even bellen om het verslapen te melden, zodat we weten dat je later komt.
 
Ook als je door je ouders naar school wordt gebracht, is het van belang dat je op tijd op school komt. Vertrek op tijd om files voor te zijn.
 
We gaan ervan uit dat je zowel in de avond als in de ochtend het rooster voor de komende dag bekijkt. Je bent er altijd zelf verantwoordelijk voor dat je op de hoogte bent van roosterwijzigingen.
 
In incidentele gevallen kan de leerling te laat geoorloofd krijgen, bijvoorbeeld na een bezoek aan huisarts of tandarts of wanneer de weersomstandigheden dusdanig zijn dat dit leidde tot grote (aantoonbare) vertragingen in het openbaar vervoer.
 
Je ouder(s)/verzorger(s) kunnen dezelfde dag bellen voor een toelichting op het te laat komen, maar de receptie of verzuimcoördinator besluit of het verzuim geoorloofd is of niet.
 

Ongeoorloofd te laat

Bij ongeoorloofd te laat wordt er vanaf de 3e TO direct een terugkom-afspraak voor je ingepland.
 
Goed om te weten
  • Bij 12 keer TO: eerste melding bij leerplicht
  • Bij 15 keer TO: tweede melding bij leerplicht 

Te-laatpas

Sommige leerlingen moeten heel vroeg opstaan om op tijd op school te kunnen komen. Binnen de Passie hebben we afgesproken dat leerlingen niet eerder dan 7.00 uur de deur uit hoeven. Leerlingen die met behulp van een reistijdenoverzicht (ov9292.nl) kunnen aantonen dat ze vóór 7.00 uur de deur uit moeten om op tijd op school te zijn, kunnen een te-laatpas aanvragen bij de verzuimadministratie. De pas is geldig tot 9.00 uur. 
Om u beter van dienst te zijn, maakt De Passie gebruik van cookies.