Schoolgids 2021 - 2022

Hoopvol

“Mijn plan met jullie staat vast – spreekt de Heer. Ik heb jullie geluk voor ogen, niet jullie ongeluk: ik zal je een hoopvolle toekomst geven.” Jeremia 29:11

Op verschillende locaties van de Passie scholen kun je deze Bijbeltekst terugvinden. Bij sommige scholen staat de tekst groot op een muur geschilderd. Bij andere scholen kom je de tekst tegen in een Mission Statement of een ander belangrijk beleidsdocument.

Heel lang geleden sprak God deze woorden tegen zijn volk, toen het in ballingschap was. Gevangen genomen en uit hun land weggevoerd. Hun situatie was behoorlijk uitzichtloos. Veel uitzichtlozer dan van een volk dat zucht onder een coronacrisis. Toch sprak God deze woorden. Hij maakte Zijn belofte waar. Het volk keerde terug en had weer een hoopvolle toekomst.

Deze schoolgids staat vol plannen en afspraken voor het cursusjaar 2021-2022. Je moet als school je zaken nu eenmaal goed voorbereiden. Deze plannen hebben we gemaakt terwijl we nog zuchtten onder de coronacrisis.

We weten niet wat het cursusjaar 2021-2022 gaat brengen. We snakken naar een nieuw begin, na 1,5 jaar coronacrisis. We willen graag weer voluit onderwijs geven, niet gehinderd door coronamaatregelen. We willen graag dat leerlingen weer bij elkaar in het lokaal zitten en niet meer thuis onderwijs hoeven te volgen. We willen voluit gemeenschap zijn binnen de muren van het schoolgebouw! Zou het eindelijk allemaal weer kunnen in het komende cursusjaar?

Ook al weten we niet wat het komende cursusjaar brengt, we zijn hoopvol. Onze hoop is niet gebaseerd op ons inzicht in het verloop van de coronapandemie. Onze hoop is ook niet gebaseerd op hoe goed we onze zaakjes regelen. Onze hoop is gebaseerd op een belofte van God! Hoe het allemaal ook gaan zal, hij heeft ons geluk voor ogen en hij belooft ons een hoopvolle toekomst.

Zo vertrouwen we erop dat God onze leerlingen een hoopvolle toekomst geeft en een gezegend nieuw schooljaar voor leerlingen, ouders en medewerkers!
 
A. J. van Wessel,
bestuurder de Passie scholen

Om u beter van dienst te zijn, maakt De Passie gebruik van cookies.