Actueel“Het is leuk om iets voor een ander te doen, en al helemaal omdat elk project verschilt.”
Stel je voor dat je samen met een groepje tieners de zolder voor iemand gaat opruimen, je gaat de strijd aan met onkruid, of je helpt bij het schilderen van een woonkamer. Dat is wat leerlingen van De Passie in Wierden op woensdag 6 en vrijdag 8 juli hebben gedaan onder leiding van stichting Present. Ze hebben verschillende projecten onder handen genomen, om mensen die hulp kunnen gebruiken een helpende hand te bieden. Ook zijn er wat leerlingen actief in geweest in de Titus Brandsmahof met ouderen, en met een sport- en spel middag voor kinderen van het AZC in Almelo onder leiding van stichting Gave.
In de ochtenden hebben de klassen gastlessen gehad van diverse deskundigen. Hier werden de thema’s zorg, bijstand en immigratie behandeld. En deze lessen sloten weer aan op het praktische middagprogramma. ’s Middags zijn de leerlingen in groepjes op verschillende locaties aan de slag gegaan met de projecten.
Het woensdagmiddag programma bestond onder andere uit klussen als sauzen, schoonmaken, opruimen en tuinieren. Ook hebben er leerlingen geholpen bij het schoonmaken van rolstoelen, en hebben anderen een leuk programma bedacht en uitgevoerd met de kinderen van het AZC. Op vrijdagmiddag hebben de meeste groepjes hun werk bij de hulpontvangers, waar ze woensdag ook bezig zijn geweest, afgerond.  Eén groepje heeft op vrijdag nog een hele nieuwe opdracht uitgevoerd. 
Dit jaar was de eerste keer dat de Passie en stichting Present samen hebben gewerkt. Beide partijen zijn erg enthousiast over hoe het project is verlopen, en hopen dat dit in de toekomst mag worden voortgezet. Het is namelijk erg leerzaam, en ook de leerlingen hebben ervan genoten. Verschillende jongeren hebben zelfs aangegeven dat ze in het vervolg wel vaker vrijwilligers werk willen doen. Het is namelijk erg fijn om iets voor een ander te kunnen betekenen, en al helemaal als het ook nog eens erg gezellig is tijdens het werken. En ook de hulpontvangers, de kinderen en de ouderen hebben ervan genoten! Indien het mogelijk was probeerde de hulpontvangers zelf te helpen. De kinderen wilden maar al te graag een boks of een high-five, en ook de ouderen begonnen te lachen bij al die aandacht. En samen met de positieve energie van de leerlingen, zorgde dit alles voor gezellige, leerzame, maar vooral nuttige dagen!
 
Om u beter van dienst te zijn, maakt De Passie gebruik van cookies.