Maak kennis met Bram, één van onze leerlingen uit klas 3 Vwo!

Bram is één van onze leerlingen, uit klas 3 vwo en komt van de bassischool de Beatrixschool in Rijssen. In deze blog vertelt Bram je waarom hij koos voor De Passie. Ook neemt hij je mee in hoe naar school gaan op De Passie eruit ziet. Benieuwd? Lees het hier.

Hey Bram, waarom heb je voor de Passie gekozen?
Ik koos vooral voor de Passie omdat ze op school veel doen met het geloof, bijvoorbeeld bij de Sing in. En omdat best veel vrienden van mij ook naar de Passie gingen. Niet alleen uit mijn oude klas van de basisschool maar ook van daarbuiten.

En hoe gaat jouw reis naar de Passie elke ochtend?
Samen met een groep van ongeveer 10 klasgenoten fiets ik elke dag naar school. Tijdens de fietstocht van om en nabij 8 kilometer kletsen we over school en lachen we veel.

Vond je het spannend om naar de middelbare school te gaan?
Ja, ik vond het best spannend. Ik wist bijvoorbeeld niet waar alle lokalen waren en ik kende nog niet veel mensen. Maar eigenlijk zitten de lokalen gesorteerd op nummer per gang. Dus je ziet vanzelf welke kant je op moet lopen en zo kom je bij het goede lokaal. En er was ook een hele leuke introductieweek, waarin we allemaal leuke dingen deden met de hele brugklas. Zo leerden we elkaar gelijk goed kennen.

En kan je iets vertellen over wat de mentor doet?
De mentor doet best wel veel, maar het is niet zoals een meester of juf want je hebt niet de hele dag les van deze docent. Je krijgt eerst een mentorgesprek, waar jij de mentor leert kennen en de mentor jou. Dan kan je eigenlijk alle vragen aan je mentor stellen, bijvoorbeeld als je een vak moeilijk vindt.

Kon je wennen aan het huiswerk?
Het huiswerk is best veel als je op het Vwo zit en daar moet je ook echt wel wat voor doen. Het is belangrijk om je huiswerk te maken. Maar bij mij gaat dat gelukkig goed. Als je gewoon goed oplet in de les en aantekeningen maakt, dan gaat het thuis makkelijker. En als ik iets niet snap dan lees ik het lesboek nog eens extra door, want daar staat alles in uitgelegd. Als ik het dan nog niet snap, kan ik op school altijd extra hulp en ondersteuning krijgen bij mijn huiswerk.

Vind je het belangrijk dat de Passie een christelijke school is?
Ja, ik vind het zelf wel belangrijk, anders had ik niet voor deze school gekozen. En je merkt het ook echt op school. Elk tweede uur van de dag hebben wij bijvoorbeeld een openigskwartier waarbij de docent iets uit de bijbel vertelt. Daarnaast is er elke week op dinsdag voor een leerjaar ‘Sing in’.Dan staat er een band op het podium en gaan we met elkaar zingen. Zo vieren we de nieuwe week.

Heb je nog tips voor het kiezen van een school?
Ik zou vooral naar de Open Dag gaan. Bij de Passie heb je bijvoorbeeld de Sneak Peek. Dan kan je kiezen of je de school leuk vindt, want dat is natuurlijk helemaal aan jezelf. Uiteindelijk ontkom je er niet aan; je moet wennen aan veel nieuwe dingen – maar op De Passie komt dat zeker goed!