Passie voor de klas

Sinds een aantal jaren bieden we leerlingen in 4havo en 5vwo het project Passie voor de klas aan. Leerlingen zijn erg enthousiast over de kans die dit project geeft om nu al in het basisonderwijs ervaring op te doen.

 

Passie voor de klas is een samenwerkingsproject van de Hogeschool Viaa, De Passie en basisscholen van Verion en PCPO Rijssen. Met dit project volgen de leerlingen een mini-stage van 6 dagdelen op één van de basisscholen in Wierden, Enter en Rijssen. Het doel is leerlingen laten kennismaken met het werken in het onderwijs. Op deze manier worden leerlingen op weg geholpen in hun loopbaankeuzes en kunnen ze nu al betekenisvol zijn voor hun omgeving. Passie voor de klas sluit aan bij ons verlangen om te investeren in de talentontwikkeling van leerlingen en het versterken van hun eigenaarschap.

Naast het meedraaien op een basisschool krijgen de leerlingen ook een aantal Masterclasses aangeboden vanuit de PABO’s in Zwolle.

 

Vrijdag 23 september vindt de Kick-off plaats. Tijdens deze Kick-off wordt er meer verteld over wat het project inhoudt, hoe dit er praktisch uit gaat zien en komen leerlingen van voorgaande jaren vertellen over hun ervaringen.

 

Alle leerlingen van 4havo en 5vwo die benieuwd zijn of dit project bij hen past zijn uitgenodigd om naar deze Kick-off te komen.