Passie Support

Op de Passie krijgt iedereen ondersteuning en begeleiding. Passie Support, noemen we dat.

Met alle nieuwe leerlingen houden we een welkomstgesprek. Zo weten we vooraf al wie je bent en wat je nodig hebt. En jij weet wat je van ons kunt verwachten en wat wij van jou verwachten.
 

Je docenten

Docenten zorgen voor een positieve sfeer in hun lessen, zodat leerlingen goed met elkaar omgaan. Ze zorgen er ook voor dat je voldoende hulp krijgt bij het vak dat ze geven. Bijvoorbeeld dat je goed weet wat er op een toets van je wordt verwacht. En dat je weet hoe je het huiswerk moet aanpakken. Als ze merken dat je meer hulp nodig hebt dan ze in de les kunnen geven, dan bespreken ze dat met je mentor.


Je mentor

Je mentor is één van je docenten, maar je komt hem of haar wat vaker tegen dan anderen. Je mentor houdt in de gaten hoe het met je gaat, of je lekker in de groep en in je vel zit en hoe je resultaten zijn. Hij of zij zal regelmatig een gesprekje met je hebben.
Problemen maar ook leuke dingen die je kwijt wilt, kun je het beste met je mentor bespreken. En ook voor je ouders is de mentor de eerste contactpersoon op school.


Als leren lastig is

Soms is leren best lastig. Misschien vind jij het wel lastig om je werk te organiseren en overzicht te houden. Of misschien is leren lastig voor je omdat je dyslexie hebt of dyscalculie.
We vinden het belangrijk dat je plezier houdt in leren. Daarom zijn er docenten die je kunnen helpen bij wat jij lastig vindt. Ze hebben tijd voor je en verstand van de dingen waar jij moeite mee hebt. En als ze even niet weten wat het beste voor je is, dan bespreken ze dat met deskundigen buiten de school. Dat gaat natuurlijk altijd in overleg met jou en met je ouders.


Een extra zetje

Misschien heb jij af en toe een extra zetje nodig. Hulp om je te concentreren, om goed contact te maken met anderen, om gemotiveerd te blijven en je happy te voelen.
Als het nodig is kun je in gesprek gaan met een begeleider. Samen met hem of haar kun je dan een plan opstellen dat jou gaat helpen. Ook je ouders worden daarbij betrokken. Docenten horen er ook van zodat ze weten welke aanpak bij jou het beste werkt.
Heb je dyslexie of dyscalculie? Dan is er een specialist op school die je daarbij kan helpen.
 
Je kunt ook terecht bij de leerlingbegeleider, de orthopedagoog, of de schoolmaatschappelijk werkster. Deze mensen werken bij Passie Support en zijn op vaste dagdelen aanwezig.


Support coördinator

De ondersteuning en begeleiding wordt gecoördineerd door de coördinator Passie Support, mevrouw Smith;
msmith@passie.net.
 
Om u beter van dienst te zijn, maakt De Passie gebruik van cookies.