Passie start gymnasium

  • 01 augustus 2018

Vanaf dit schooljaar is het mogelijk om op de Passie in Wierden een gymnasiumopleiding te volgen. Daar zijn we erg blij mee!

Vanaf de oprichting biedt de Passie drie opleidingen: de theoretische leerweg, havo en vwo. De afgelopen jaren nam de vraag naar gymnasiumonderwijs toe. Met het besluit om per 1 augustus 2018 met gymnasium te starten is het onderwijsaanbod van de Passie Wierden compleet.

Gymnasium
Het gymnasium is een prachtige opleiding op vwo-niveau en betekent dat je naast de moderne vreemde talen, ook twee klassieke talen volgt, namelijk Latijn en Grieks. De klassieke talen vragen een andere manier van studeren. Het is soms echt puzzelen! En met deze talen leer je ook veel over de oude cultuur en zelfs over filosofie uit de klassieke tijd. De Romereis in de bovenbouw is daarnaast een leuk extraatje! Maar vooral de extra uitdaging zorgt er voor dat al die jaren op de Passie een geweldig leerzame tijd voor je zullen zijn.

Onderbouw
Het eerste half jaar is er de tijd om te wennen aan de nieuwe school, het huiswerk en alle verschillende vakken. In de tweede helft van het eerste jaar krijg je dan voor het eerst Latijn. Aan het eind van het eerste jaar bekijken we samen of je vanaf klas 2 definitief verder gaat met gymnasium. Het eerste jaar krijg je dus een mooie kans om te ontdekken of het echt wat voor je is.

Vanaf klas 2 krijg je op het gymnasium elke week 2 lessen Latijn en 2 lessen Grieks. Dat is dus 4 lessen meer dan andere vwo-leerlingen. Om te voorkomen dat je schoolweek overvol wordt, heb je een lesuur Engels en een lesuur Nederlands minder. Daarnaast volg je ook geen keuze-studie-uur (KSU). Dat betekent dat je schoolweek maar 1 lesuur langer is dan van leerlingen die vwo volgen zonder de klassieke talen.

Bovenbouw
In de bovenbouw kun je Grieks of Latijn als examenvak kiezen. Het is dan geen extra vak meer, maar gewoon één van je examenvakken. En met dat vak op zak, krijg je uiteindelijk je welverdiende gymnasium diploma! In de bovenbouw ga je naar Rome, een gave en interessante reis om de oude cultuur letterlijk op te snuiven.
Om u beter van dienst te zijn, maakt De Passie gebruik van cookies.