Ons onderwijs

Jouw bestemming,

onze Passie!

Ontwikkel je talenten
Bij ons op school leer je je talenten ontdekken, ontwikkelen en in te zetten. Het gaat niet alleen om kennis. Misschien ben jij wel heel creatief, muzikaal, sociaal, goed in sporten, organiseren of leidinggeven. Op de Passie komen veel talenten aan bod en is er ruimte voor jouw ideeën. Want God heeft ons heel veelzijdig en verschillend gemaakt en geniet ervan als je je talent voor Hem gebruikt.

De Bijbel is belangrijk
We willen niets liever dan dat God ook in jouw leven centraal staat. Samen leren we wat God in de Bijbel zegt over de natuur, cultuur en maatschappij en hoe we daarmee als christen mogen omgaan en daarin van betekenis kunnen zijn. Zo leer je goede keuzes maken en ontdek je steeds meer van Gods plan met jou en met de wereld.

Je leert niet alleen uit boeken
Je leert ook in het echte leven. Je komt buiten de school, bezoekt bedrijven en organisaties, ontmoet andere mensen en werkt aan projecten met mensen van buiten. In leersituaties dus uit het echte leven. Waarom? Je leert er meer van, het is leuker én je leert al je talenten in te zetten in en buiten de school.

We waarderen verschillen
Jij bent uniek met je eigen talenten. Daar houden we rekening mee, we geven je iets te kiezen en spreken je in de les aan op je eigen niveau. Want jij bent uniek en verschillen zijn prachtig! En van die verschillen kun jij en kunnen wij leren. Daarom werk je bij ons soms alleen maar ook vaak samen.

Je leert van en met elkaar
Relaties vinden we belangrijk: je relatie met God, met jezelf, de ander en je omgeving. Op de Passie leer je uitstekend samenwerken. Je hebt elkaar nodig bij het leren op school en als je later aan het werk gaat. Jij helpt je klasgenoot en hij helpt jou. Daar word je samen beter van.

Je wordt steeds zelfstandiger
Als je de school verlaat, kun je heel zelfstandig werken. Je weet waar je goed in bent en waar je hulp nodig hebt. Je kunt je werk plannen, eigen keuzes maken en op tijd om hulp vragen. Zo ben je uitstekend voorbereid op het vervolgonderwijs.