HAVO

M. Langeraar, sectorcoördinator havo

Jij bent de toekomstige ondernemer, kunstenaar, uitvinder, docent of sociaal werker! Je krijgt op de Passie niet alleen uitdagend onderwijs, maar er is ook alle aandacht voor projecten, christelijke vorming, begeleiding en structuur.

Uitdagend programma

Kies je voor de havo-opleiding op de Passie dan bieden wij jou een uitdagend programma. Je wordt uitgedaagd om jouw talent te laten zien in de normale lessen en in klassikale projecten, zoals het Mission programma in klas 3 en het jong-ondernemen programma in Havo 4 en Havo 5.

Met het onderwijs op Passie haal je vaak in 5 jaar je diploma en word je voorbereid op het HBO en de maatschappij. Wil je na de havo graag doorstromen naar de vijfde klas van het VWO? Dan kun je bij ons een extra examenvak volgen waardoor jouw slagingskans wordt vergroot.

Prettige veilige sfeer

Onze betrokken docenten begeleiden je daarbij en helpen je om jouw bestemming te realiseren. Wij vinden het heel belangrijk dat jij het naar je zin hebt op school en hopelijk ook leuke vrienden maakt. Daar maken we dan ook bewust werk van. We zetten ons in voor een prettig klasklimaat en voor goede onderlinge verhoudingen.

In de brugklas begin je in havo klas of een havo kansklas. Na het eerste jaar bekijk je samen met jouw mentor mede op basis van jouw cijfers welke richting je op gaat. Wordt het havo of toch vmbo of vwo?

Extra uitdaging: U- Talent

Sommige leerlingen hebben extra uitdaging nodig. Als Passie-Utrecht zijn we deel van U-Talent. U-Talent is het samenwerkingsverband tussen de Universiteit Utrecht, de Hogeschool Utrecht en middelbare scholen in de regio. U-talent organiseert activiteiten op de Universiteit en Hogeschool voor geïnteresseerde leerlingen uit alle jaarlagen havo en vwo. Bij deze activiteiten gaat het om talentontwikkeling en kennismaking met hogeschool en universiteit.

Meer info over U-Talent vind je op: https://u-talent.nl/