Je mag kinderen leren zich te ontwikkelen

Ben jij mijn nieuwe collega?

Bekijk de vacatures

De Passie van Christa van Alten, leerkracht op EBS de Rank in Arnhem
Christa is leerkracht in groep 7/8. Zij werkt al sinds 2011 bij de Rank, later heeft de Rank zich bij de Passie aangesloten.

“Ik zorg er samen met mijn duo collega voor dat de kinderen goed les krijgen en dat ze worden klaargestoomd voor de middelbare school. Het contact met de leerlingen vind ik erg leuk. Ze zijn mondig, beginnen een eigen mening te ontwikkelen en dat ik als leerkracht daarin mag bijdragen vind ik leuk. Ook de gesprekken over het geloof in groep 7/8 zijn altijd heel puur.”

Naast het werk voor de klas is Christa evenementen coördinator op de Rank. Zij zorgt er voor dat alle evenementen en activiteiten een draaiboek hebben en dat alle activiteiten geregeld worden.
“Ik ben blij dat ik binnen de Rank mijn organisatorische vaardigheden mag laten zien. Ik denk en handel snel en vind het mooi om te zien dat ik daarmee mijn collega’s kan ondersteunen.”

Dat zij op een christelijke school onderwijs mag geven is voor Christa een meerwaarde aan haar werk. “Bij de Passie mag je kinderen midden in de samenleving leren zich te ontwikkelen en het geloof in God is een onderdeel van deze ontwikkeling.
Ik kan wie ik ben, ten volle delen met de kinderen in de klas. En doordat de kinderen zelf ook christelijk worden opgevoed kan je mooie gesprekken hebben, en als ze vragen hebben dan kan ik ook vanuit mijn identiteit hierop antwoorden.

Het is belangrijk omdat kinderen al van jongs af aan leren dat ze niet alleen zijn in het christen-zijn en dat je samen een hechte gemeenschap vormt om de kinderen heen en met de kinderen samen.
Bovendien is het fijn om samen met collega’s die allemaal hetzelfde geloven op te trekken. Iets wat bijzonder is tegenwoordig. En werken op de Rank is ook gewoon erg gezellig want we zijn een hecht team, waarin we meer zijn dan collega’s!”

Bij de Passie werk je in een omgeving met allemaal collega’s die in God geloven. “Samen met hen en met Hém maken we mooi onderwijs. De arbeidsvoorwaarden zijn ook nog eens heel gunstig, goede redenen om bij de Passie te komen werken!

Nieuwsgierig geworden? We hebben een vacature in groep 4