“Meneer, hoeveel sneakers hebt u?”

Van leerling tot docent

Wiskunde. Veel mensen krijgen er de kriebels van. Maar Jesse van der Hout niet. “Het leven is als een puzzel. Soms stuit je op problemen. Wiskunde kan helpen om nuchter en logisch die puzzelstukjes bij elkaar te brengen,” houdt hij zijn leerlingen voor.

Op de school waar Jesse lesgeeft, deed hij pakweg 10 jaar geleden zelf eindexamen. Ook al staat het gebouw inmiddels op een andere plek, de fijne sfeer en het veilige klimaat zijn onveranderd. Dus toen Jesse werd gevraagd om er wiskunde te geven, hoefde hij niet lang na te denken. Hij ziet 200 leerlingen per week, en hij probeert er voor hen allemaal te zijn. Benaderbaar, vriendelijk en met aandacht.

Echtgenote Joëlle runt een vintage kledingzaak en had leuke sneakers voor Jesse op de kop getikt. Toen hij in één week tijd twee keer met nieuwe schoenen op school kwam, kreeg hij prompt de vraag: ‘Meneer, hoeveel schoenen hebt u eigenlijk?’ “Die opmerking hielp mij beseffen dat je een voorbeeldrol hebt. Of het nu gaat om je sneakers, je houding of hoe je mensen benadert.”

Meer Jesse
Studie: master Science Education and Communication (wiskunde)
Speelt gitaar & korfbal
Is lid van de medezeggenschapsraad.
Zat zes jaar lang bij Joëlle in de klas, op de Passie.
Actief bij Mozaiek010.

Meer lezen? In ons verkort jaarverslag staan nog meer verhalen uit de Passiescholen.