Lees hier het verhaal van Lisa (13), leerling 2 vmbo-tl op de Passie in Wierden.

Groeien in relaties

“Lisa schreef het levensverhaal van mevrouw Kleine”

In de huiskamer van mevrouw Kleine staat de radio aan. Even later klinkt er nog meer muziek. Lisa en mevrouw Kleine laten elkaar horen wat ze mooi vinden: van Rammstein, Melanie Martinez en Maneskin tot De Jeugd van Tegenwoordig.

Lisa en mevrouw Kleine zijn aan elkaar gekoppeld door het project ‘Jong & Oud’. In eerste instantie zou ze samen met een klasgenootje gaan. Maar op de dag van het eerste bezoek, was zij ziek. Dus ging Lisa in haar eentje. Lisa: “Dat was spannend! Ik vind het best eng om te praten met mensen die ik niet ken.” Mevrouw Kleine: “Je deed het prima hoor. In het begin was het even aftasten, maar daarna hebben we veel gepraat en gelachen.”

Tijdens de in totaal vier bezoeken stelde Lisa allerlei vragen. Ze had namelijk van school de opdracht gekregen om het levensverhaal van mevrouw Kleine te schrijven. De dame op leeftijd vertelde open over haar leven, dat soms moeilijk was. Bijvoorbeeld toen ze een ongeluk kreeg, waar ze nooit helemaal van herstelde. Of toen haar geliefde man overleed. Dankbaar is ze voor haar dochter Chantal.

De jongere en oudere dame ontdekten dat ze veel gemeen hebben. Allebei opgegroeid op het platteland; als kind en tiener altijd aan het buitenspelen en beiden houden van stevige muziek. Ook vinden de twee het belangrijk om netjes en beleefd te zijn tegen andere mensen. Mevrouw Kleine: “Eigenlijk verschillen we niet zoveel van elkaar.” Lisa, droogjes: “Alleen de leeftijd.”

Meer lezen? In ons verkort jaarverslag staan nog meer verhalen uit de Passiescholen.