Lees hieronder het indrukwekkende verhaal van Jette (18), leerling 5 havo op de Passie in Utrecht.

Groeien in geloof

Jezus leeft en ik zal leven

“School en leren heb ik nooit echt leuk gevonden. Omdat ik hoogbegaafd ben, denken mensen dat ik overal goed in ben. Dat is niet zo. Mijn manier van denken is anders dan die van de meesten. Daardoor had ik geen aansluiting op de basisschool. Ook de lesstof was niet uitdagend genoeg. Ik voelde me niet gezien. Van een blij en vrolijk kind, veranderde ik in een somber meisje. Toen ik een jaar of negen was, dacht ik voor het eerst: ‘Het leven hoeft niet meer’.

Op de middelbare school ging het niet veel beter. In de eerste en in  de vijfde klas bleef ik zitten, het lukte gewoon niet. Aangezien ik nieuwsgierig van aard ben en hou van lezen en dingen onderzoeken, verdiepte ik me in allerlei thema’s. Mijn ogen werden geopend voor de enorme duisternis in deze wereld. Op dat moment viel ik in een donker gat.

De sombere gedachten verergerden, ik zag geen toekomst voor mezelf en vroeg God om een teken. Hij gaf er twee! Op een voorbijrijdende auto stond de tekst ‘Jezus leeft’. Ook de zin ‘Jezus leeft en ik zal leven’ kwam in mijn hoofd op. Ik wist: Jezus bestaat echt en Hij wil dat ik blijf leven!

Vanaf dat moment werd alles anders. Ik ben dit schooljaar naar de Passie gegaan en mag groeien in geloof. Mijn verhaal heb ik gedeeld in een sing-in. Zo mag ik bijdragen aan de groei van anderen. Dat doe ik ook in het ministry team van school. Met dat team komen we bij elkaar voor gebed en aanbidding. Ik heb fijne vriendinnen met wie ik alles, ook het geloof, kan delen.”

Meer lezen? In ons verkort jaarverslag hieronder staan verhalen uit alle Passiescholen.