We vinden elkaar in de kern van het evangelie

Ben jij mijn nieuwe collega?

Bekijk de vacatures

Het is fijn als leerlingen kunnen opgroeien in een omgeving waarin ze mogen leren dat er een God is die hen ziet, van hen houdt en een plan met ze heeft. Ouders kunnen dat meegeven, maar het is mooi dat school (de plek waar ze zoveel tijd doorbrengen) daarin een verlengstuk mag zijn.

Al tijdens haar studie kwam Marieke bij de Passie terecht. Inmiddels werkt ze er al 15 jaar!

“Ik vind de veelzijdigheid van mijn taken heel erg leuk! Ik vind het leuk dat ik mijzelf steeds weer verder heb kunnen ontwikkelen. Het meest bijzondere vind ik toch wel het contact met leerlingen. Ik houd van een ontspannen sfeer in mijn klas: voldoende tijd voor een leuk gesprek, maar ook zeker met elkaar werken naar een mooi eindresultaat en de leerlingen echt verder helpen in het leren kennen en spreken van de Franse taal!”

Naast de lessen Frans besteedt Marieke haar tijd aan het organiseren van allerlei zaken rondom het eindexamen én is zij decaan op het vwo.

“In klas 3 maken de leerlingen hun profielkeuze. Ik ondersteun de mentoren van deze klassen in dit proces, maar voer ook regelmatig adviesgesprekken met leerlingen zelf. In de bovenbouw is die begeleiding vooral gericht op het kiezen van een vervolgopleiding. Met de andere decanen samen onderhouden wij contact met diverse partijen, maar organiseren wij ook activiteiten, zoals de jaarlijkse LOB-dag.”

“we vinden elkaar in de kern van het evangelie”

“Het mooie van werken op de Passie vind ik dat we elkaar vinden in de kern van het evangelie. Zowel collega’s als leerlingen komen uit zoveel verschillende ‘hoeken’ van het christelijk geloof. Maar uiteindelijk draait het bij ons allemaal om Jezus en kunnen we elkaar daar vinden. Die verschillen mogen er ook zijn, het zorgt ervoor dat we van elkaar leren en dat vind ik echt heel bijzonder.

Er komt veel op kinderen/jongeren af in deze wereld. Er zijn zoveel prikkels, er is zoveel informatie beschikbaar. Het is fijn als ze kunnen opgroeien in een omgeving waarin ze mogen leren dat er een God is die hen ziet, van hen houdt en een plan met ze heeft. Ouders kunnen dat meegeven, maar het is mooi dat school (de plek waar ze zoveel tijd doorbrengen) daarin een verlengstuk mag zijn.

Ik merk het ook in de contacten met collega’s. Er is onderling echt veel betrokkenheid. Iemand hoeft maar een gebedspunt te delen in de collega-app en de ‘biddende handen emoji’s’ vliegen om je oren 😉

Bij de Passie Rotterdam werken is werken op een bijzondere school, in een goede sfeer met een leuk team, in de mooiste stad van Nederland!

Benieuwd naar het werken bij de Passie, bekijk de video.