Hier krijg ik ruimte om mijn geloof te uiten

Ben jij mijn nieuwe collega?

Bekijk de vacatures

De Passie van Maurik Francisco, NaSK en natuurkundedocent bij de Passie in Utrecht

“Het mooiste aspect van docent zijn is eigenlijk de interacties met de leerlingen. De verwondering en interesse van de leerlingen over de leerstof, de openheid voor kennis van de leerlingen en het gevoel van vervulling wanneer ze iets uiteindelijk snappen. Dit zijn echt ervaringen waar ik heel erg dankbaar voor ben.

Aan het woord is Maurik, hij is sinds 2022 docent op de Passie in Utrecht. Hij geeft NaSk (natuur-en scheikunde) en natuurkunde, ook houdt hij zich bezig met het doorontwikkelen van de lesmaterialen voor de eerste klas.

“De Passie is een veilige school, hier kunnen leerlingen hun geloof, zichzelf als persoon en hun eigen identiteit ontwikkelen.”

“De Passie biedt mij en de leerlingen de ruimte om ons geloof te kunnen uiten. Hierdoor kunnen de leerlingen de wetten van de natuur in de kaders van de wil van God begrijpen. Verder krijgen ze ook de ruimte om zichzelf te kunnen ontwikkelen tot mensen die de wereld een toekomst kunnen geven.”

Voor Maurik is het belangrijk dat leerlingen de wereld kunnen zien vanuit het perspectief dat God aan ons heeft gegeven. “Hierdoor kunnen ze ervaren dat God ook in alles weer terug te vinden is. Zeker in de wetten van de natuur(kunde).”

Dit krijgt dan ook een plek in zijn lessen. Dit gaat verder dan alleen bidden aan het begin van de lesdag. Het heeft ook te maken met hoe hij zijn lessen vormgeeft en ervaart.

“De Passie is een mooie en prettige school, waar je je geloof kan uiten en in het geloof jezelf als persoon kan ontwikkelen. Zowel de medewerkers als de leerling krijgt de ruimte om zichzelf te zijn. Je krijg de ruimte om zaken over het leven te bevragen en je hebt mensen (collega’s en leerlingen) om je heen die graag met je meedenken. De sfeer binnen de school is heel rustgevend. Dit is te danken aan het feit dat God het centrale punt is van de identiteit.”