Hoe ben je op de Passie terecht gekomen?

“Toen ik in groep 8 zat, kwamen er twee meiden vertellen over de Passie. Ik was eigenlijk van plan om naar een andere school te gaan, omdat mijn zus daar al zat, maar toen die meisjes kwamen, begon ik te twijfelen. Samen met mijn ouders en zus zijn we naar de Open Dag geweest.
We vonden het allemaal een fijne school. Aan het einde van groep 8 wist ik het: ik ga naar de Passie.”

Ging je met vrienden naar de Passie?

“Nee, ik kende helemaal niemand. In het begin is dat even ongemakkelijk, maar al heel snel maak je vrienden. De introductiedagen hielpen daar heel goed bij. Om elkaar te leren kennen, deden we in groepjes allerlei opdrachten in en buiten de school; allemaal leuke dingen.”

Is de middelbare school anders dan de basisschool?

“Van groep 8 naar de brugklas was best een grote verandering. Elk uur een andere docent, dat vond ik best lastig in het begin, maar het wende ook wel weer snel. Het huiswerk is meer en moeilijker dan op de basisschool, maar wel goed te doen. In het begin had ik nog wat moeite met inplannen van mijn huiswerk. Maar nu lukt het om in het weekend geen huiswerk meer te hoeven maken. Op zaterdag heb ik dan tijd om op de manege te zijn.”

Hoe ga je naar school?

“Ik fiets elke dag 16 kilometer naar school. Soms mag ik de elektrische fiets van mijn moeder mee, maar meestal fiets ik op m’n gewone fiets. Onderweg ontmoet ik klasgenootjes. Samen fietsen vind ik veel gezelliger dan alleen.”

 

Wat is een mentor?

“De mentor is je eigen vaste docent. Hij houdt je een beetje in de gaten. Je kan alles aan hem of haar vragen. Als je vragen hebt over de lessen of iets persoonlijks. Je kan altijd bij hem terecht.”

Welk vak vind je het leukst?

“Ik vind drama echt het allerleukste vak. Ik vind het leuk om een heel ander persoon te spelen,  maar ook om in een groepje scenes op te voeren. Geschiedenis en biologie zijn ook interessant.”

Hoe merk je dat de Passie een christelijke school is?

“Op de Open Dag merkte ik al dat je open kan zijn over je geloof. Als er vragen zijn, dan is er alle ruimte tijdens de les om er met elkaar over te praten. En dat doen we dan ook. Ik vind het fijn dat de Passie een christelijke school is.”

Schoolkeuzetips van Britney:

• Bezoek de Open Dag, dan zie je hoe de school is en leer je de docenten kennen.
• Doe mee met alle activiteiten, zoals de Sneak Peek, de Open Dag en Open Lesmiddag. Die helpen je om te kijken of de school bij je past.