Buitenlandse reizen

Rome

Als je in de bovenbouw van het gymnasium zit, ga je een keer naar Rome.

Hoogtepunten tijdens deze reis zijn de bekende attracties als het Colloseum, het forum Romanum, het Vaticaan en de musea daar. Maar ook de typisch christelijke dingen maken veel indruk, zoals de ondergrondse christelijke begraafplaatsen uit de oudheid en de plekken waar een link ligt met de Bijbel (triomfboog van Titus) en de vroege christenen (graven van Paulus en Petrus).

De reizen hebben altijd iets speciaals, ook voor je geloofsbeleving, doordat we de dagopeningen kunnen koppelen aan de dingen die we overdag gaan zien.
We gaan met het vliegtuig of de bus

Parijs

Zit je in havo- of atheneum 4 en heb je Frans in je vakkenpakket? Dan ga je naar Parijs!

We reizen af naar Parijs met de Thalys en verblijven in een modern hostel. In Parijs bezoeken we hoogtepunten als de Eiffeltoren, Champs-Élysées en Montmartre, maar je zult ook veel bezig zijn met de Franse taal. Je neemt interviews af en doet diverse spreekopdrachten.

Daarnaast is de reis natuurlijk ook heel goed om de onderlinge vriendschappen te versterken. In de weken voorafgaand aan de reis besteden we in de les ook veel aandacht aan de reis en de stad, bijvoorbeeld door presentaties die je geeft.

Ardennen

Zit je in vmbo 3? Dan ga je op Ardennenkamp. Het doel van dit Ardennenkamp is om als klas dichter naar elkaar toe te groeien in de examenjaren, onder het motto: Iedereen Uniek! Niemand Perfect! Samen Compleet!

We gaan tijdens dit kamp met elkaar door een groepsproces heen. Hierbij staan de volgende zaken centraal: Respect, Eerlijkheid, Samenwerken, Kwetsbaarheid, Vertrouwen.

Er gaan grenzen verlegd worden. Je krijgt een sportief en avontuurlijk programma. Je zult niet alleen elkaar beter leren kennen, maar vooral ook jezelf. Je zult merken dat dit ook fijn is als je weer terug bent op school.

Naast deze vormingsdoelen komt er ook vakinhoud aan bod. De Ardennen zijn namelijk ook heel geschikt voor vakopdrachten van Aardrijkskunde, Geschiedenis, Biologie en de talen Nederlands en Frans.

Je bent drie nachten weg. Je doet ook allerlei activiteiten: van abseilen tot mountainbiken. En we gaan met de bus.

Berlijn

Zit je in havo- of atheneum 4 en heb je Duits in je vakkenpakket? Dan ga je in maart op een meerdaagse excursie naar Berlijn.

Meestal gaan we met de trein, een enkele keer met het vliegtuig. We verblijven dan in een hostel en gaan met de U-Bahn, S-Bahn of Straßenbahn (ofwel de tram) heel de stad Berlijn door.

Berlijn heeft heel veel bijzonderheden die het bekijken waard zijn. Enkele voorbeelden zijn de Brandenburger Tor, Berlin Unterwelten, de Reichstag, het Pergamonmuseum, restanten van de Berlijnse Muur, het Joods Museum en het Stasi-museum.

Je gaat interviews afnemen in het Duits, opdrachten maken en vooral de Duitse cultuur. Het is een ervaring die je nooit zult vergeten!