Havo en vwo

Twee mooie opleidingen met veel perspectief. En met mooie extra’s.

Onderbouw

Elk jaar besteden we veel aandacht aan de sfeer in de klas. Daarnaast is er in klas 1 en 2 speciale aandacht voor leren leren. Tijdens studielessen en in de gewone lessen leer je van alles over het gebruiken van je agenda, overzicht houden, het plannen van je werk, het leren van woordjes, een samenvatting maken enzovoort.

Bij het keuze-studie-uur kun je daar ook nog extra hulp bij krijgen als dat nodig is.

Je eigen studiepaspoort

In leerjaar 3 wordt nog eens goed gekeken naar al die vaardigheden. Je krijgt je eigen studiepaspoort. Daarin staat precies waar je goed in bent en waar je nog aan kunt werken. En uiteraard helpen we je daarbij met een training of met coaching wanneer jij dat kunt gebruiken.

 

Bovenbouw

In de hoogste leerjaren bieden we alle profielen aan. Beeldende vorming, muziek én informatica zijn op havo en vwo bijzondere keuzevakken. Maar je hebt meer te kiezen dan een profiel …

Passie voor de klas

Wat dacht je van een stage op een basisschool? In 4havo en 5vwo kun je daarvoor kiezen. Je ontdekt dan of een baan in het onderwijs iets voor je is, je leert de Pabo kennen en hebt onder schooltijd even heel iets anders.

Oh ja, en je verdient er nog een leuk zakcentje mee ook!

 

Strippenkaart

Kun je veel zelfstandigheid aan en zijn er vakken waarvan jij niet alle lessen nodig hebt? Dat is mooi! Met de strippenkaart kun je af en toe een les skippen en je tijd (op school) aan een ander vak, een project, bijles geven of aan je huiswerk besteden.

Bijles

Blink je uit in een vak? Dan hoef je je niet te vervelen! Misschien is het geven van bijles wel iets voor jou. Tegen een kleine vergoeding laat je dan één of meer medeleerlingen meegenieten van jouw kennis.

Op reis

In klas 5 ga je met de klas op reis naar het buitenland. Meestal is dat een reis naar Parijs. Maar dat kan per jaar verschillen.