Vmbo-tl

De theoretische leerweg, praktischer dan je denkt!

 

Saaie lessen met veel uitleg? Liever niet toch?

Natuurlijk heet het niet voor niets theoretische leerweg. Dus je krijgt met alle theorievakken te maken. Maar de docenten die lesgeven aan vmbo-tl weten waar jij energie van krijgt. En bij huiswerk, je agenda goed gebruiken, je werk plannen en slimme keuzes maken, word je uitstekend geholpen.

 

 

Jong & oud

Naast de gewone lessen krijg je in de vier tl-jaren met leuke projecten te maken. Wat dacht je van onder schooltijd samen met een klasgenoot op bezoek bij een oudere gaan? Lekker kletsen, een spelletje doen en ondertussen van alles te weten komen over het leven van jou ‘adoptie-oudere’. Na zes bezoekjes maken jullie samen een levensboek. De drukker maakt er iets moois van en tijdens een groot kerstdiner op school krijgen al die ouderen hun eigen levensboek cadeau. Cool toch?

Beroepsgerichte stage

In klas 2 en 3 ga je stagelopen bij een bedrijf om te ervaren welke beroepen er allemaal zijn. In klas 4 ga je tijdens de profielwerkstukdagen bezig met een onderzoek naar je favoriete vervolgopleiding.

Praktijk in de bovenbouw

Zit je straks in de bovenbouw dan krijg je te maken met dienstverlening & producten. Een praktisch vak waar je werkt aan projecten en opdrachten voor bedrijven. Daarbij kun je denken aan:

  • het organiseren van een restaurantactie
  • een kleine onderneming opzetten
  • koken
  • zelf producten maken

In ons nieuwe gebouw komt een prachtig D&P lokaal!

 

 

‘Trots op onze tl-ers!’