Klas 1

Yes, een nieuwe school! Superleuk… maar ook best een beetje spannend.

Snel gewend

“Kan ik de school wel vinden in m’n eentje?”
“Komen er nog meer kinderen alleen naar school?”
“Maak ik snel nieuwe vrienden?”

Begrijpelijke vragen. Daarom hebben we een tof programma in de eerste week voor je. Je maakt kennis met je klasgenoten, je mentor, het schoolgebouw en… doet samen leuke dingen.
Voor je het weet heb je je plekje én nieuwe vrienden gevonden.

En voor de zomervakantie heb je je klas en je mentor al ontmoet tijdens de kennismakingsmiddag. Je krijgt het boekje ‘een goede start’ mee. Daarin staat alles wat je moet weten voor de eerste week op de Passie.

 

En huiswerk dan?

Geen zorgen! We gaan in klas 1 rustig van start. Je krijgt van ons een agenda en we leggen je stap voor stap uit hoe huiswerk werkt en hoe je dat het beste aanpakt. Daar hebben we een heel programma voor, zodat je langzaam went aan het werken en leren op school.
Als dan later blijkt dat huiswerk toch een grote hobbel voor je is, dan kun je extra hulp krijgen. Bij de huiswerkklas bijvoorbeeld.

Maar … als er straks iets misgaat?

Nou, dat gaat vast een keer gebeuren.
Je komt te laat, vergeet je huiswerk, je beker lekt, je sleutels zijn zoek of de hond heeft je agenda opgegeten. Wie heeft dat niet?
Niemand kijkt er gek van op als het een keer tegenzit of als jij fouten maakt. Ook daar kun je van leren. En iedereen op de Passie is bereid om je te helpen: de conciërges, je docenten, je mentor. En als je serieuze problemen hebt, zijn we er ook voor je. Kijk maar even bij Support.

Geniet ervan!

Wist je dat dat in de Bijbel staat?
“Geniet, beste vriend, van je jonge jaren,” zegt God tegen je. Dat hopen we voor je en daar bidden we op de Passie voor: dat je ontdekt dat er veel te genieten valt en dat God altijd bij je is! Tof toch?!

 

 

Geniet van je nieuwe vrienden, je talenten en nieuwe uitdagingen.