Passie Support

Op de Passie krijgt iedereen begeleiding, maar soms is er een extra zetje nodig.

Daarvoor hebben wij Passie Support.

Als leren lastig is

Soms is leren best lastig. Misschien vind je het moeilijk om je werk te organiseren, op tijd te komen en overzicht te houden. Misschien vind jij leren lastig omdat je dyslexie hebt of dyscalculie. Of je hebt faalangst, ADD, PDD-NOS of een andere afkorting…

Voor ons is het belangrijk dat je lol in leren houdt. De mensen van Support kunnen je helpen bij wat jij lastig vindt. Ze hebben tijd voor je en verstand van de dingen waar jij tegenaan loopt.

 

Studiebegeleiding

Op de Passie hebben we een uitgebreid programma om je te helpen bij het leren. In klas 1 en 2 krijg je dat van de vakdocent en je mentor, in klas 3 en hoger van onze specialisten. Ze bieden een basistraining aan iedereen en een vervolgtraining of persoonlijke coaching voor wie dat nodig heeft.

Bijles nodig? Dat kan ook! We hebben een mooi systeem waarbij leerlingen die uitblinken in een vak andere leerlingen bijles geven.

Als het leven lastig is

Het leven is niet altijd gemakkelijk. Je kunt nare dingen meemaken, somber zijn of je alleen voelen. In je eentje kom je daar meestal niet uit. Op school kun je je verhaal kwijt bij je mentor, maar natuurlijk is het ook prima als je het aan iemand anders vertelt.

Als je meer hulp nodig hebt, kun je daarvoor bij Support terecht. Je mentor kan een afspraak voor je maken, maar je mag er ook zelf binnenstappen. Je zult snel merken dat je er niet alleen voorstaat.

 

 

Pluspunt

Heb je even een rustige plek nodig om met wat minder prikkels aan het werk te gaan? Of heb je even een time-out nodig tijdens de les of in een pauze? Daarvoor hebben we het Pluspunt.

Even op adem komen, een goed gesprek met de Pluspunt-docent … en meestal kun je dan weer verder. Sommige leerlingen werken regelmatig een tijdje op het Pluspunt. Als dat voor jou ook handig is, kan je mentor een plekje voor je regelen.

Heeft uw zoon of dochter een specifieke ondersteuningsbehoefte? Maakt u dan – bij voorkeur vóór de aanmelding – een afspraak met Passie Support. We kunnen dan tijdig met u verkennen of wij de juiste ondersteuning kunnen bieden.